Wuwejův zápisník

Scott Adams: Přineste mi hlavu poslíčka Willyho (Dilbert 2)

26.05.2011 01:16, Wu | knihy | komiksy | výběr z knih | komentáře -

obálka knihy Scott Adams: Přineste mi hlavu poslíčka Willyho (Dilbert 2)Další kniha komiksů s Dilbertem na sebe nenechala dlouho čekat, pokračuje přibližně chronologicky stripy z roku 1988 a opět se v ní objevuje vedle Dilberta a jeho psa Dogberta i dvojice dinosaurů. Scénky kolem jejich rozhodnutí mít vejce jsou zábavnější než bych čekal, a ani jejich přítomnost už mě nezaráží.

Dilbert 2 - str. 107

Dilbert je inženýr, technik, někdo, kdo denně zápasí s procesy a absurdním fungováním velké korporace, ale naráží i v běžném životě. Nejspíš proto, že své technické myšlení používá nejen při konstrukci převratných vynálezů, ale zkouší to i při svádění žen. Jeho záměr mu pochopitelně vyjde jen málokdy, každopádně své neúspěchy glosuje se značnou sebeironií a humorem, čímž si získá prakticky každého.

Dilbert 2 - str. 53

Obdivuji dlouhé recenze a texty o komiksech; ať se snažím jak chci, důkladně se rozepsat o obrázcích mi dělá potíže - proto se podívejte na článek Imricha Rešety. A pokud vás Dilbert zaujal, můžete jej denně číst v angličtině i v češtině.

Dilbert 2 - str. 72

Strip o optimistovi a pesimistovi jsem vybral jako ukázku kvůli odkazu na můj statistikální šťouchanec.


Aktualizace 25. 11. 2023: Při druhém přečtení jsem si jako obvykle zakládal tytéž stripy jako minule, baví mě pořád. Ale mám i pár novinek, které tu vidíte kolem (a ty původní jsem přeskenoval, aby byly čitelnější).

Dilbert 2 - str. 24

Ještě jednu věc mě zaujala – celá série o vzpouře Matky Země, následné Dilbertově smrti a jeho resuscitaci. Ne že by byla tak skvělá, je to šílené – ale jde o opravdu rozsáhlou řadu, přes několik stránek, a divím se, že jsem to minule nekomentoval.

Dilbert 2 - str. 112

Odkazy:

ADAMS, Scott. Přineste mi hlavu poslíčka Willyho! Praha: CREW, 2010. ISBN 978-80-7449-012-5.

12345
1306365360000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online