Wuwejův zápisník

Tove Janssonová: Muminek 2

05.02.2010 23:09, Wu | knihy | komiksy | komentáře -

obálka knihy Tove Janssonová: Muminek 2Druhá kniha komiksů obsahuje čtyři příběhy:

  • Muminkovy zimní radovánky - ačkoliv muminkové vždycky celou zimu prospí, letos to nějak nevyšlo. Prvně vidí sníh, dozvídají se o zimních sportech a setkají se s šíleným sportovcem panem Briskem.
  • Muminkova maminka a služka - dokud se do sousedství nepřistěhovala akurátní paní Fififjonka, upjatá a nekompromisní, bylo vše v pořádku a muminí život, kdy ze všeho udělají zábavu a s ničím si starosti nedělají, běžel klidně. Jenže podle paní Fififjonky nutně potřebují služku a tak si muminkova maminka podá inzerát - a bojí se, že na něj někdo odpoví.
  • Muminek staví dům - když dům muminků obsadí nevítané příbuzenstvo, vrhne se do stavby nového útočiště. Má sice ohromné nasazení, ale mizernou praxi a dům podle toho vypadá. Okna vyřezává dodatečně, stěny i podlahy jsou šikmé, střechu dělá až nakonec a ačkoliv se slečna Ferka snaží ze všech sil udržovat jeho sebevědomí v kondici, výsledek je ... děsný.
  • Muminek začíná nový život - v údolí se objeví prorok, hlásající právo dělat, co se člověku zamane. Že takový přístup nemůže dlouho fungovat je brzy jasné, ale teprve s příchodem dalšího proroka, proroka viny a kajícnosti, se situace začíná vracet k normálu.

O pokračování komiksových příběhů o mumicích platí vše, co jsem napsal minule, i dělící čáry mezi okénky komiksu jsou stejně pestré. Na ukázku jsem je z jediné dvoustrany (52-53) vybral a sesadil do jednoho obrázku:

Muminek -dělící čáry ze str. 52-53

Na stránkách iLiteratura najdete recenzi Richarda Klíčníka; mluví tam o malé Mie, tady máte obrázek onoho „rozpustilého šotka“:

Muminek str. 52

nakladatelství Argo, Praha, 2009, ISBN 978-80-257-0183-6

12345
1265407740000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online