Wuwejův zápisník

Jiří Kulhánek: Noční klub 2

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2010-04-20 23:14:20
Přesně, ten konec je vynikající, taky si to užívám. Vyřízení účtů a nový začátek.
OK AIA
2010-04-20 03:42:06
Wu
2010-01-04 23:29:43
Pravda. S Hanako bylo všechno divné. A když Wries s Van Vrenem byli do spiknutí zapojeni také (proč by jinak prohledávali hroby, a v druhém díle zazní, že Tobiáše popoháněli), proč vlastně celé divadlo s hypnózou, vydáním knihy atd., mohli ho unést rovnou...

Opakované čtení - možná pro tu těžko definovatelnou atmosféru, kterou některé knihy mají a která dělá popisovaný svět přitažlivý. Která vtahuje, takže když je kniha u konce, nechce se čtenáři odejít.
Mordemy
2010-01-04 14:20:35
Osobně mi nejvíc skřípe role Hanako. V podstatě je jen letmo zmíněno, že Moon ji nějak podrazil a původně byli doluvení. Důvod hypnózy byl, aby dostala Tobiáše na loď, tam se on naučil s mečem, utekl, dostal se ostrov, získal Stín atd. atd. Jak zmiňuješ, konstrukce je celkově chatrná a stojí v mnoha případech na náhodě (Tobiáš se "náhodou" rozhodne správně...) a celkově je to zkrátka trochu přeplácané. Přeplácané a odfláknuté zároveň.

Pokud to srovnám se sérií Divocí a zlí, tak tam byla "konspirace" zvládnuta mnohonásobě lépe - a to se přitom jednalo o ještě mnohem větší "spiknutí"; Patejl byl však oproti Tobiášovi veden "za ručičku" spíše volně a dávalo to nakonec mnohem větší smysl - komplexností se Klub nemůže s Divokými vůbec rovnat.

"Vykrádání" se mi naopak líbilo, hezky to všechno zapadalo do minulých knih ("Ten Druhý si vynutil mouchy, tak jsem jich na vhodná místa připsal půlmetrové vrstvy." :)

Ač za nejkvalitnější knihy považuji ty ze série Divokých a zlých, Noční Klub čtu pravidelně znovu a znovu minimálně jednou ročně - těžko říct proč...