Wuwejův zápisník

Joris Chamblain, Aurélie Neyretová: Jasmína lovkyně záhad - Deník 1 Zkamenělá ZOO

27.05.2022 21:44, Wu | knihy | komiksy | výběr z knih | komentáře -

obálka knihy Jasmína lovkyně záhad – Deník 1 Zkamenělá ZOONevzpomínám si, kde jsem na tento tip na komiks pro děti narazil, ale byla to opravdu dobrá volba.

Hlavní hrdinka, skoro jedenáctiletá Jasmína, miluje příběhy a chce se stát spisovatelkou. A protože každý budoucí spisovatel musí nejen hodně číst, ale také psát, píše si deník. Jeho několik úvodních stránek nás textovou (ale bohatě ilustrovanou) formou seznámí se vším potřebným – Jasmínou, její mamkou, kamarádkami, svéráznou paní Krasomilou Jarolímovou, místem, kde se vše odehrává, i úvodem zápletky.

Jednoho dne totiž kamarádky zpozorují podivného staříka, celého od barev, jak se mihne pod jejich stromovým domečkem. Kdo to je? Kam jde a proč je tak zmalovaný? Samé otázky – a také začátek Jasmínina pátrání.

Deník 1 Zkamenělá ZOO, str. 61

Styl kresby je také nezaměnitelný – kresba je hodně jemná, umělecky vybarvená, skvěle pracuje se světlem, stínem a barevným laděním. A okaté ženské postavy s očima široko posazenýma mají šarm a kouzlo.

Vlastně i zápletka byla moc pěkná a milá – s tímto komiksem neuděláte chybu.

Odkazy:

CHAMBLAIN, Joris, NEYRETOVÁ. Jasmína lovkyně záhad. Deník 1 Zkamenělá ZOO. Praha: Fragment, 2020. ISBN 978-80-253-4792-8.

12345
1653680640000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online