Wuwejův zápisník

Jeff Kinney: Deník malého poseroutky

08.05.2021 23:09, Wu | knihy | komiksy | komentáře -

obálka knihy Deník malého poseroutkySvětový bestseller a „román v obrázkách“, který prakticky každé dítě zná a spousta dospělých také, to jsem zkrátka nemohl vynechat.

Knížka je deník doprovázený kresbami, i když pochopitelně Greg by nikdy nepřiznal, že je to deník, deníky jsou přece pro slečinky:

Září
Úterý
V jednom musí být hned od začátku jasno: tohle jsou ZÁPISKY, ne deník. Já vím, co je napsané na obálce, ale když šla máma tuhle věc pořídit, VÝSLOVNĚ jsem ji žádal, aby koupila takovou, co na ní není slovo „deník“.
Fakt skvělý. Ještě by mi scházelo, aby mě s touhle knížkou přistihnoul nějaký pitomec a začal si myslet kdovíco.
A ještě jednu věc chci říct rovnou: byl to MÁMIN nápad, ne můj.
Ale jestli si myslí, že si sem budu zapisovat svoje „pocity“ nebo co, tak se zbláznila. Takže nečekejte, že bude nějaké „milý deníčku“ tohle a „milý deníčku“ támhleto. (Str. 1)

Příběhy jsou klasické. Škola plná pitomců, dohady s učiteli, se starším i malinkým bratrem Mannym, snaha být zvolen do školní rady, Halloweenské koledování, školní představení… je to pestré, barvité a legrační. Zejména ve spojení s ilustracemi; kresba je úplně minimalistická a karikaturní, pokaždé když se objevil kamarád Rowley musel jsem se smát:

Deník malého poseroutky, str. 90

O malém bráškovi Mannym nemluvě.

Deník malého poseroutky, str. 135

Legrační to je, ale kromě toho, že je Greg malý poseroutka, je taky pěkný hajzlík, schopný důsledně potopit i nejlepšího kamaráda. A tak, přestože je kniha podařená, svižná a dobře nakreslená, další díly série si už nepřečtu.

Odkazy:

KINNEY, Jeff. Deník malého poseroutky. Praha: CooBoo, 2020. ISBN 978-80-7661-043-9.

12345
1620508140000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online