Wuwejův zápisník

Potřeboval bych teoretického fyzika

16.10.2005 17:40, Wu | výzkumy | komentáře -

Potřeboval bych teoretického fyzika, abych ho zasypal několika publikacemi a vybafl na něj s otázkou, co on na to. Já jsem naprostý laik, posoudit to nedokážu, o přepočítání nemluvím a fakta o knihách neposkytují dostatečné reference - dva autoři svá díla vydali vlastním nákladem, ten třetí sice ne, ale samotný text mi připadá rozpornější. Ani o jejich životě není příliš informací, zkrátka "ber nebo nech být".

  • Třeba Armin Frey: Poznámky k poznání tohoto světa. Mimo jiné myšlenka, že foton se pohybuje po dráze příčné vlny, takže frekvence, rudý posuv i další veličiny se dají snáze vysvětlit. Sjednocení korpuskulární a vlnové povahy elektromagnetického záření.
  • Jaroslav Pospíšil: Mystérium hmoty. Zpochybnění teorie relativity a originální pohled na hmotu.
  • Vladislav Trávníček: Mezi esoterikou a fyzikou. Výpočty Broglieho funkce, navžení rezonátorů a jejich konstrukce ze špejlí.

Zajímal by mě i názor na Toma Stoniera, který autoritou je (pracoval nejméně na dvou univerzitách, sbírka titulů - Prof. BA, MSc, PhD, FRSA). V knize "Informace a vnitřní struktura vesmíru" navrhuje nové pojetí informace, dává ji do souvislosti s entropií, zakládá informační fyziku. Tady rozpory nevidím, zaujalo mě to velmi a prostě bych chtěl znát názor někoho dalšího.

Četli jste některou ze zmíněných studií? Pokud ano, těším se na vaše názory v komentářích.

12345
1129477200000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online