Wuwejův zápisník

Linux II - ACPI

29.03.2005 18:20, Wu | počítače | komentáře -

Logo Tux - authors Larry Ewing, Simon Budig, Anja Gerwinski Ačkoliv je můj počítač v dnešní době už dýchavičný stařeček, ACPI (Advanced Configuration & Power Interface) podporuje. Na softwarové vypnutí už jsem si zvykl a proto mě nemile překvapilo hlášení při startu Linuxu: ACPI BIOS age (2000) fails cutoff (2001), acpi=force is required.

Přidat parametr... ale kam? Zkusil jsem při startu GRUBu při výběru jádra skočit do menu, stisknout klávesu A ("modify kernel arguments before start") a zapsat tam acpi=force. Výsledek měl několik háčků - hláška o tom, že je vyžadován acpi=force nezmizela, jestli acpi fungovalo nevím, ale tak jako tak - zapisovat parametr pokaždé je nesmysl. Takže bylo třeba najít něco lepšího. Při hledání googlem jsem bohužel vsadil na text acpi=force a pokoušel se najít něco ve smyslu "where to write parameter acpi=force". Trvalo to dlouho. A přitom je to tak logické - je třeba upravit soubor /boot/grub/menu.lst.

Upravil jsem parametry, rebootoval... a hláška se objevila opět. Dalším výpisům jsem už nevěnoval pozornost a začal se smiřovat s manuálním vypínáním. O pár hodin později vypínám počítač a co se nestalo - vypnul se softwarově. Takže ACPI funguje, jen ta hláška se objeví pokaždé. Kdybych býval dával pozor, všiml bych si, že je následována výpisy z úspěšné inicializace ACPI.

12345
1112120451

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online