Wuwejův zápisník

Recyčlánky prosinec 2022

03.01.2024 21:03, Wu | recyčlánky | komentáře -

Newspaper man in armchair

Před rokem jsem napsal o další zajímavé pardubické stavbě, Štolbově domu. Nad fotkami krevety prosvítavé jsem zavzpomínal na letní dovolenou. Také jsem instalovat Fedoru 37, ale kdo by se k takovému článku vracel, když už máme 39, že.

Ze studijních textů byly dva o zbraních a sebeobraně. Jednak speciál časopisu Přežít Chladné zbraně, jednak Mini manuál pro boj ve městě od Johna Spencera. Doufám, že informace nikdy potřebovat nebudu, ale válka je jen pár set kilometrů od nás…

Rukověť urbanismu Jana Jehlíka je mimořádný počin, hledající trojice úplně v čemkoliv, bohužel ani po jeho dočtení jsem nepřišel na to, k čemu a pro koho je dobrý. Zato Třeštíkovo Umění vnímat umění je bomba, výborný a čtivý manuál. Z praktických návodů jsem četl ještě Divoké kvašené nápoje od Pascala Baudara. Je plný zajímavých návodů, i když mi nějaké praktické detaily chyběly. (A můj první kvašený nápoj taky pěkně zdivočel, ale to je jiný příběh.) Tématu domácí výroby se blíží analýza Marty Kolářové Subkultura kulturních kreativců a alternativní životní styl v Pravém domácím časopisu.

Něco z historie; Po stopách Keltů v Čechách je velmi příjemné překvapení, průvodce po oppidech doplněný informačními kapitolami. Také studie Nacismus versus okultismus v protektorátu mě bavila, i když se u obou okultistů (Arvéda a Kefera) omezila na čistě faktografickou rovinu a jejich rituály a domnělé účinky vynechala. A když jsme u okultismu, Meyrinkův román Golem má opravdu silnou atmosféru.

Komiks Juliány Chomové a Kláry Vlasákové Spiritistky si sice zajímavý, ale grafika je dost děsivá, zato poslední díl Zpátky na zem je pořád super.

Na závěr moje tvorba – kresba Kojot a fotobásně Okřídlený drahokam a Ocelové nebe, které přetiskuji i sem:

Obzor, mraky
Celé nebe
Vyřezané
do ocele
Ocelové nebe
(10. 9. 2022)

(úvodní obrázek Midjourney, prompt „collage of newspaper articles, man silhouette on a chair, reading a book, charcoal style“)

12345
1704312180000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online