Wuwejův zápisník

Petr Dvořáček: Baroko

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
hanci
2006-08-31 08:47:02
Já jsem se na ty Levné knihy dívala, u nás v Třebíči nejsou, jsou až v Jihlavě. Poštou to vyjde dost draho - 70,- za poštovné dohromady s dobírkou. Příští týden půjdu do města (od nás ze sídliště) a podívám se v antikvariátu, jestli by to mohli z Jihlavy dovézt. - Já jsem měla hodně knížek v tomto směru, ale syn vystudoval dějiny umění a já jsem mu skoro všechno dala.Měla jsem dvojí Dějiny umění, jedny jsem taky dala synovi. Nechala jsem si - sobecky - ty podrobnější. Dík za odpověď.
Wu
2006-08-31 00:00:53
Mně se gotika líbit nepřestala, ta majestátnost nemá obdoby. Na tu knížku se určitě podívám.
Jinak v téhle edici vyšlo v Levných knihách asi sedm dílů, myslím že celá architektura od románské ař po moderní, neodolal jsem a mám je všechny, budu je studovat postupně :)

hanci
2006-08-30 16:56:06
Mně se stejně pořád nejvíc líbí gotika. Ale Santiniho miluji. Nevím, jestli jsem o tom už nepsala (ta moje paměť-nepaměť!!!) Kdybys chtěl se podívat, teď někdy na podzim má vyjít druhé vydání knížky Architektura 20. století, vydal Slovart. Je to průřez architekturou z celého světa za celé 20. století. Je to moc hezky udělané. Já jsem přeložila druhou polovinu knížky, ale je tam napsán syn - já jsem ze zdravotních důvodů nemohla jet několikrát do Prahy na nakladatelství, tak jsme se dohodli, že syn podepíše smlouvu a bude v knize uveden jako překladatel. Můj překlad pak upravoval architekt, synův kamarád. Já jsem do té doby architektuře moc nedala. Ale ten překlad mně úplně otevřel oči a změnil mě. Určitě se na tu knížku alespoň podívej.Autoři: Peter Gössel, Gabriele Leuthäserová. Pak by mě docela zajímal Tvůj názor. Nejlegračnější mně připadala stavba záchodků v areálu školy v Japonsku - ve tvaru rozmotané role toal. papíru.Úplně na konci knihy.