Wuwejův zápisník

Robert Fulghum: Možná, možná ne

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2011-04-26 00:25:18
Tribun: "pomoci stát rovně na Zemi", to je ono, dokonale výstižné.
Žádné velké poučování, jen mluví o tom, co dělá a proč to dělá. Morální hodnoty, zkušenosti, zážitky, pochyby i jistoty jsou za tím, v pozadí.

bb: moc pekný výběr, ta první je úžasná a dostává mě taky. Až se vrátím k nějaké další knize, budu si zase poznamenávat, ať máme co porovnávat ;)
bb
2011-04-22 16:10:42
Moje nej nej, která mě jako první k panu Fulghumovi dostala a provždycky mě rozpláče, je tahle:
http://fulghum.wz.cz/pytlik.php
Teď při jejím hledání mě hodně oslovila:
http://fulghum.wz.cz/bolest.php
Další z mých milých je tady pod názvem PAN WASHINGTON... a slabost pro ni mám skrzevá svou lásku k pampeliškám.... a on o nich tak přenáramně krásně mluví :-)
http://eldar.cz/myf/txt/fulghum_skolka.html
A pak mám ještě dvě ze svých tuze milých, ale ani jednu nemůžu najít. Obě jsou tak trochu "vánoční". Jedna o tom, jak jim každý rok někdo daruje poinsette /vánoční hvězdy/, a jak se jich ne a ne nějak humánně zbavit :-) - kouzelné a nadějeplné :-)
A pak ta druhá, o tom už popleteném staříkovi, který se několikrát do roka rozhodne, že dneska jsou vánoce... a jeho blízké okolí s ním tenhle vánoční rituál láskyplně sdílí...... Nádherná věc ....
Pan Fulghum mě vždycky hluboce dojímá a zároveň plní nadějí...

bb
2011-04-22 15:47:31
Tribun
2011-04-22 08:25:11
Fulghum je taková oáza poklidu a nepečovatelského soucitu v uspěchané době která neodpouští slabost a neúspěch. Dost možná je to tím, že "civilním" povoláním je pastor nebo reverend nebo tak něco, prostě farář, co není kněz. Je přesně takový, jaký by podle mně farář měl být: pomáhá, ale nepopohání, netlačí nikoho do nebe, jenom se mu snaží pomoci stát rovně na Zemi. Tedy alespoň mi tak přijde podle svých knih.
Wu
2011-04-22 01:56:10
svědek: přesně. A čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že to není nic laciného, nic na efekt.

bb: ale jo.
- žehlení košilí
- špatný příklad při běhání (o paní, která kličkuje a nespěchá, aby nebyla jako on)
- pár, který si postaví stolek v restauraci do moře a číšník, který na jejich hru přistoupí
bb
2011-04-20 17:49:31
svědek
2011-04-20 16:21:57
Fulghumovy knížky (přiznám se, že už si nedokážu vzpomenout, co bylo ve které) patří ke zlatému fondu mojí knihovny. Lék na splín a energie k občerstvení.