Wuwejův zápisník

Pohanská kytice nakonec vyšla!

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2009-01-16 22:02:18
kryska: no je to těžké, o tom žádná. Já jsem vlastně nad kvalitou básní vůbec neuvažoval - měl jsem roli ilustrátora, tak mě ani nenapadlo se k básním vyjadřovat.

lojzo: jsem dvakrát poctěn, jednak že ses vyjádřil, jednak jak ses vyjádřil. Děkuji!
Tmavěmodrá se Ti líbí nejvíc - že by nebyla tak nepodařená, jak jsem ji zhodnotil?
Mimochodem je škoda, že se k umění nerad vyjadřuješ, protože Ti to jde velmi dobře (a tím nemyslím, že chválíš [mrk], ale že několika slovy vystihneš charakteristiku).

Jestli jsem to měl zapotřebí? Takhle zpětně ... nevím. Ale chtěl jsem přispět, líbila se mi ta aktivita.
lojzo
2009-01-15 09:50:11
Neveľmi rád sa vyjadrujem k výtvarnému umeniu, akosi neviem dať do súladu pocity so slovami. Ale keď na tom trváš (žmurk), skúsim popísať, ako tie kresby vnímam.

Pohanská kytice: Kompozične aj farebne vyvážená kresba, vcelku verne vystihuje názov (checht). Takmer realistický štýl, ktorý obvykle nikoho neurazí, takže ma neprekvapuje, že sa verejnosti páči. Vpodstate nemá chybu.

Hadí: Snová atmosféra, atraktívny námet. Z tvojich kresieb sú mi takéto figurálne motívy najbližšie. Páči sa mi.

Krutost: Keď som ju videl prvýkrát, zaujala ma - hlavne pre teba netypickou farebnosťou.
Aj dnes ju pokladám za veľmi pôsobivú. Akurát si myslím, že by jej prospelo, keby nebola celostránková, skôr ju vidím ako miniatúru.

Podzimní vzpomínka: Súhlasím s Kryskou, tá ušpinenosť je dobrá. Evokuje mi jesenú hmlu.
Páči sa mi.

Tmavěmodrá: Zase atraktívny figuratívny námet, skvele doplnený až takmer secesnou abstrakciu. Príjemný erotický nádych. Sympatická farebnosť - modrá ti svedčí. Jediná pripomienka, podobne ako u Krutosti - veľkosť. Podľa mňa by bola skvelá ako iniciála v nejakom iluminovanom rukopise. Páči sa mi - asi najviac zo všetkých.

Ulita: Príjemná kresba. Hodí sa mi k názvu básne, ale nie k básni samotnej.

Nakoniec to poviem natvrdo (možno až príliš, ale tak to proste vnímam): Tie tvoje kresby sú z celej tej "zbierky" najlepšie.
No bolo ti to treba?!



kryska
2009-01-14 23:38:58
Wu
2009-01-14 23:18:59
Fakt? Mě tam ta ušpiněnost vadí a nevěřil bych, že může být i jako výmluvná součást obrázku. To jsou věci [úsměv].
kryska
2009-01-14 22:53:36
Wu
2009-01-14 22:40:42
Já je vlastně ani všechny nečetl, vybral jsem si k ilustrování ty, které něčím zaujaly.
Díky za komentář ke kresbám, nečekal bych, že zrovna Kytice bude mít takový úspěch, už jste tři, kdo ji ocenili nejvíc.
kryska
2009-01-14 20:59:15
Wu
2009-01-14 20:41:28
Ale příště určitě!
[úsměv].
Tasselhof
2009-01-14 15:50:34
No, bohužel ty básně byly natolik "výrazné" že jsem neměl moc sílu na hodnocení kreseb...
Wu
2009-01-14 00:20:25
Svatá pravda.
Jago
2009-01-12 22:20:39
Wu
2009-01-11 22:11:51
Tribun: pouze převedeného na "Pohani sobě", jinak je to přesné [úsměv].
Pojítko mezi světy... Já tyhle dva světy ale směšuji dost nerad. Ne že bych se tomu bránil, samozřejmě, pár lidí kolem zná mou internetovou identitu a naopak, ale že bych v tom viděl překryvu viděl něco zajímavého...

zcr: autentickou komiku, to je pěkný výraz [úsměv]. Ano; a myslím si, že takové věci si zaslouží spíš tenhle úsměv, než výsměch.
Dík za komentář ke kresbám. Toho rozvržení stránek jsem si nevšml, moc jsem se fixoval na obrázky.
zcr
2009-01-11 16:28:49
Má to takovou autentickou 'komiku', napadl mě verš z České mše vánoční - "budem Boha prostě chválit, ale upřímně" - spolu s jedním z oněch mých nedávných výpisků z Turbiny "... neboť prostota je snesitelna, jenom nebere-li péra do ruky.", tam ovšem aplikované na pohříchu tragičtější literární útvar a mnohem více ad hominem, než to myslím.

Co se kreseb týče - 'stylově nejčistší' mi přijde Pohanská kytice a Podzimní vzpomínka, ostatní se mi tolik nelíbí. ALE - všechny (některé víc, některé míň) podle mne trpí rozvržením stránek, hned titulní je nějak divně posunutá doleva a nahoru, spousta prázdného místa, jiná velikost písma; vypadají jako prostě jen tak vložené do toho prázdného místa mezi záhlavím a zápatím, aby se neřeklo (proč šmankote "Strana #"?). Třeba ta Podzimní vzpomínka to docela odnesla.
Tribun
2009-01-11 12:34:44
Tak to blahopřeji. Z pohledu blogera je to vlastně taková transcendentní záležitost - přesah do jiného světa. Sice ještě na hmotného, ale přesto "reálného". I když teď, jak tak koukám na autory, uvedené jenom přezdívkami, říkám si, jestli to nakonec není spíš návrat k tradicím v duchu hesla: "Blogeři sobě" :-))