Wuwejův zápisník

William Saroyan: Zloděj listí

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2007-02-25 23:27:52
Díky za tipy; letos mě Ježíšek nechal na holičkách, tak mu budu muset asi trochu pomoci :).
Děd nevěd
2007-02-25 16:35:36
Já jsem objevil W.S. asi v osmnácti, a to v překrásné knížce "Tati tobě přeskočilo". Dalších 40 let jsem se ho už nezbavil.
Též doporučuji (kromě všeho co napsal:-)skvělé povídání "O neumírání" s jeho vlastními ilustracemi.
Wu
2006-12-23 17:04:26
Tak to jsem rád, že se Ti u mě líbí :). Ano, asi jsem na tu knihu ještě nebyl patřičně naladěný; také jsem předtím viděl divadelní představení - jazzový muzikál Tracyho tygr, a to byl fakt hrozný zážitek :), takže ve mně možná zůstala stopa. Zase si to někdy přečtu a uvidím. A napíšu do zápisníku :).
bb
2006-12-23 11:52:49
Ahoj Wu, nějak jsem se na tyhle Tvé stránky omylem přitoulala, a už se tu toulám dobré půl hodiny a pořád mám co číst :o))
Tyhle povídky jsem nečetla, ale určitě do nich nahlédnu! Mám Saroyana ráda pro tu jeho moudrou lidskost a pochopení...
Pokud se jím pročítáš, rozhodně doporučuji Dobrodružství Wesleye Jacksona...
Ale proč jsem se vlastně rozhodla tu nechat pár písmenek...
Píšeš, že Tracyho Tygr Tě nezaujal.. Myslím, že jste se asi nepotkali ve správný čas.... Víš, já tuhle knihu četla asi 8x v životě... Pokaždé v jiném rozpoložení a v jiném životním období. Úplně poprvé ještě na gymplu, kdy nám ji doporučila moje oblíbená paní profesorka, a to jsem ji četla spíše z obdivu ke kantorce.. říkala jsem si: "jo, je to fajn", ale to bylo tak všechno.... Pak jsem si na ni /na knihu/ občas vzpomněla, jen jako na příběh kluka, tygra, atakdál.... Po létech se mi pak znovu dostala do ruky, a já ji zhltla téměř na jedno nadechnutí, žasla jsem, a valila oči navrch hlavy.. Najednou jsem tam objevovala tolik věcí, které mi tehdy vůbec nedošly, které jsem tehdy nechápala, nebo je nevnímala... Od té doby se mi tu a tam stává, že se mi knížka sama připomene, a já ji tak jednou za rok vezmu do ruky a znova ji néchávám vstoupit do svého světa... Věř, nebo nevěř, pokaždé, když jsem ji četla, objevila jsem vždy aspoň jednu věc, kterou jsem si až dosud neuvědomovala, a pokaždé jsem v ní našla něco, co korespondovalo jakýmsi způsobem s tím, co jsem zrovna prožívala... ať už to bylo cokoli....
Takže Ti budu v koutku duše přát, aby ses někdy k téhle knížce vrátil, a bayste se potkali :)
Mimochodem, naprosto skvělé je divadelní představení Tracyho Tygra pro neslyšící, které nastudovalo DIVADLO NABLÍZKO... ale netuším, jestli ho ještě hrajou...
Nějak jsem se rozkecala, sorry ;)
hezký den..


Wu
2006-12-08 23:59:07
Lidská komedie, říkáš, poznamenám si to. Taky díky za tip.
paxik
2006-12-08 23:18:22
Právě jsem dočetl Lidskou komedii (Human Comedy), krásná, určitě si ji budu muset ještě přečíst, zůstal jenom ten dojem, plný otevřenosti, pochopení a lidskosti.

Díky za doporučení povídek (a za nepokažení pointy dvojnásob:)
Wu
2006-12-08 22:26:39
Mně Saroyana nosí Ježíšek, tak jsem zvědavý, co mi nadělí letos :).
Lenka
2006-12-08 20:34:06
Mně se od Saroyana líbil kdysi dávno soubor povídek Léto na krásném bílém koni. Povídka "Tři plavci a vzdělaný kupec" mě dostává, už jsem ji četla nejmíň desetkrát a pořád se mi moc líbí. Ty povídky mají svou milou prostou poetiku a vnitřní hloubku. Je to moje krevní skupina.
-ant-
2006-12-08 11:01:52
Tak tak, Tracyho tygra. Ta je taková zvláštní.
Wu
2006-12-08 10:47:17
Myslíš Tracyho? :) Toho jsem četl a nijak zvllášť mě nezaujal (možná jsem jenom nebyl správně naladěný). Ale určitě povídky zkus, píše dobře a nějaká skvělá se mezi nimi najde...
-ant-
2006-12-08 10:35:51
Jsem rád, že se tu objevilo taky něco od tohoto autora. Já znám jenom povídku o tygru který je láska :) což je velice dobré počtení. Ve skříni na mne čeká jeho povídková knihy Trable s tygry, a já pořád nevím jestli se mám do ní pustit, nebo ne. Ale podle toho co píšeš, je tenhle spisovatel OK, tak to někdy brzo prubnu.