Wuwejův zápisník

Šetření na dně sportovní tašky

13.03.2013 00:06, Wu | praktické | komentáře -

Nějakých pět let mám doma sportovní tašku. Vždycky jednou dvakrát ročně ji vytáhnu, odvezu si v ní na školení nebo podobnou akci hromadu knížek (a pár podružností jako náhradní oblečení) a pak zase putuje zpátky do skříně. Je jako nová.

sportovní taška

Tedy až na dno. U těchto tašek se dělá dvojité a je do něj zašitá plastová deska, aby bylo pevnější a drželo tvar. Jenže má to háček. Plast je zřejmě ten nejhorší, jaký se povedlo vyrobit, jeho životnost je řádově nižší než životnost celé tašky a po pár letech se rozlamuje a rozpadá prakticky sám.

rozlámané plastové dno

Pochopitelně mi bylo líto tašku vyhodit. To přece musí jít opravit!

Naměřit a v hobby marketu nechat uříznout obdélník z nejtenčího sololitu bylo snadné, štípačkami uštípnout rohy (kdo by se s tím řezal, že) a dokulata obrousit trvalo jen pár minut a pak jsem se pustil do operace.

sololit

Rozříznout dvojité dno pěkně při straně:

rozříznuté dno

Vysypat plastovou drť:

drť

A nakonec vsunout desku a zalepit extra silnou lepící páskou. Náklady 7.20 Kč plus čas, přičemž většina toho co jsem dělal - doprava, broušení, rozřezávání a slepování dna - by při výrobě v továrně odpadla nebo by ji dělal stroj. Nebudu snad daleko od pravdy, když řeknu, že použití sololitu místo plastu by tašku zdražilo nanejvýš o nějakých 10 korun.

A to bych si tedy příště opravdu raději připlatil. (Kdyby to šlo.)

12345
1363129560000

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online