Wuwejův zápisník

Bill Watterson: Calvin a Hobbes

24.03.2010 23:58, Wu | knihy | komiksy | výběr z knih | komentáře -

obálka knihy Bill Watterson: Calvin a HobbesCalvin je šestiletý chlapec, jedináček, který ulovil do pasti tygra Hobbese. Že je tygr jenom plyšový si myslí ostatní, Calvin ví své a s Hobbesem jako parťákem zažívá jedno dobrodružství za druhým.

Fantasticky je zachycená atmosféra dětství, Calvin všechno chce a pořád mu něco zakazují, nerozumí nebo nechce rozumět dospěláckým pravidlům a když se na něj sápe stará učitelka, představuje si sebe samého jako neohroženého kosmického badatele Sekáče, bojujícího s mimozemským monstrem. Pád do reality pak tvoří zábavné vyústění každého stripu.

Calvin a Hobbes - ukázka ze str. 9

Tygr je také výborný, na jednu stranu má až nepříjemně přesné postřehy a je ironický, jako by byl o dost starší než Calvin, jindy vymýšlí stejné blbiny a dokonale ho svými nápady podporuje. Hodně mě bavili Calvinovi intelektuálští rodiče, napůl zoufalí a napůl rezignovaní nad nezkrotností svého potomka.

Podle recenze Jiřího Pavlovského Bill Waterson kreslil komiks deset let a pak řadu opustil s tím, že nemá co dodat, odstěhoval se do lesů, nedává rozhovory a nepovoluje žádné další využívání kreslených postaviček. Obdivuhodný přístup.

Calvin a Hobbes - ukázka ze str. 38

Zkrátka a dobře, komiks je vynikající, vřele doporučuji a B. děkuji za tip.


Aktualizace 7. 5. 2024: K tomu se dá vracet pořád! Přeskenoval jsem obálku a stripy udělal zvětšovací. Ještě jeden na doplnění:

Calvin a Hobbes - ukázka ze str. 50

Odkazy:

WATTERSON, Bill. Calvin a Hobbes. Praha: Crew, 2009. ISBN 978-80-87083-69-7.

12345
1269471480000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online