Wuwejův zápisník

Jiří Kulhánek: Noční klub 1

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2010-01-20 22:26:27
roman kral: myslím, že klasikové sci-fi jsou řádově jinde, Kulhánek je sice skvělé čtení, ale přece jen poměrně jednoduché, dalo by se říct šablonovité.
Ale rozhodně souhlasím s tím, že některé pasáže z dialogů nemají konkurenci.
roman kral
2010-01-19 01:51:42
Wu
2009-12-21 00:46:58
Mordemy: to jsou dobré postřehy; mně tam nejvíc vadila myšlenka na pozadí, intrika mistra Moona, ta je i na tak fantastický svět moc - nelogická, neuvěřitelná. Budu o tom psát u druhého dílu. U vedlejších postav nesmí chybět pan Ho! [úsměv]

Tribun: to jo. Četl jsi? Docela by mě zajímala Tvá recenze [úsměv].
Tribun
2009-12-20 19:55:54
Ten "upgrade" ze Souručenství na Noční klub se mi moc líbí.
Mordemy
2009-12-20 11:02:11
Nočí Klub mi přijde takový spefický, na jednu stranu už to jaksi "není ono", upíři jsou naprosto běžná věc (ne jako v ostatních knihách, kde jich přeci jen bylo vždy tak nějak nedostatek a byly výjimeční), celé je to možná až příliš nafouknuté a i na Kulhánka místy klišovité a hlavní hrdina je asi nejméně osobitý ze všech Kulhánkových knih - prostě jen takový zprůměrovaný mix těch předchozích. Na druhou stranu konkértně Noční klub jsem přečetl nejvíckrát ze všech Kulhánkových knih a akční scény jsou zvládnuty již skutečně mistrovsky a velmi komplexně. A paradoxně Noční klub má zřejmě jedny z nejchytlavějších vedlejších postav (Mazlík, Kocour, Voloďa, W+VV, paní Dao, Mr. Moon...)

---

"Vždycky jsem si říkal, jestli je pravda, že vám těsně před smrtí proletí před očima celý život. Já jsem asi trochu jednodušší: mně před očima prolétl jen dnešní den, a ani ne celý - jen od snídaně."