Wuwejův zápisník

John Irving: Pravidla moštárny

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2022-11-23 22:56:16
Stejný ten návrat určitě nebude, ale zase bude prostor rozkrýt další vrstvy a významy. Nebál bych se toho.
Jana V.
2022-11-18 17:27:30
Irvingovy starší romány mám velmi ráda. Jednou bych se k nim chtěla z nostalgie vrátit, ale obávám se, že už z nich nebudu mít takový čtenářský požitek jako "v mládí". Není to žádná young adult literatura, ale říkám si, že jak člověk stárne a jeho čtenářský vkus se mění nebo vůbec jako člověk začne být víc cynický, tak už to prostě není ono.
Pravidla moštárny jsem četla i viděla jako film a byla jsem - byť byl skvěle natočen - poněkud zklamána. Je pravda, že Irving mohl některé dějové linky trochu osekat, snížit počet postav. Leckterého čtenáře to může odradit. A to je škoda.
Wu
2022-11-17 19:45:27
Taky budu mít Pravidla nejraději, pokud to tedy takhle můžu říct :). Ještě si dám jeho autobiografii a na žádný další román se nechystám, je to pro mě příliš emočně náročné.

S tím Hotel New Hampshire a filmem Pravidla moštárny - po pravdě, nedávno mě samotného překvapilo, co jsem to tam napsal, protože buď mám totální amnézii, nebo jsem ten film ve skutečnosti neviděl (ne, neviděl, ani obrázky na ČSFD mi nic neříkají). Tu svoji zmínku si vykládám tak, že jsem po Irvignovi sáhl pod dojmem recenzí na film... nebo nevím. Až se trochu z knihy otřepu, pustím si film doopravdy.

Film Hotel New Hamshire jsem ale viděl, až po knize. Přišel mi jako přijatelné zfilmování, lepší než kniha ale ne.
A. P.
2022-11-17 19:23:54
A. P.
2022-11-17 19:15:26