Wuwejův zápisník

Čestmír Vejdělek: Návrat z ráje

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2021-05-06 01:18:27
Ano, tohle se vryje do paměti. Znepokojivé a přitom takové... uzemněné. Ale ta meditativnost vítězí.
(Dům o tisíci patrech mě ale neoslovil.)
Myrys
2021-05-02 09:39:15
Wu
2021-01-12 08:48:52
Přesně tak, byl to komiks v Ábíčku :) Tohle deja vu jsem také zažíval, když jsem knihu četl poprvé. Chystám se na něj, pro připomenutí a porovnání s předlohou. Vrnibudič jsem v knize nezaznamenal, vlastně ani z komiksu si ho nepamatuju, ale je možné, že tam byl - možná jsou to ty "zvuky", a nebo nějaké trestání "vyřazených".
Tribun
2021-01-12 08:33:42
Strašně mi to připomíná cosi, co jsme kdysi četl, snad jako komiks v ábíčku? Ben a Řehoř, ta jména jsou mi povědomá, možná i ta Lucie. Ale v tom komiksu figuroval jakýsi "vrnibudič", zařízení, které ty lidi pohánělo/manipulovalo vysíláním vibrací do páteře. To slovo si pamatuji dodnes a myslím, že by sis ho pamatoval a zmínil i ty, kdyby tam bylo. Ale jestli to třikrát přepisoval, je možné, že časem vzalo za své, nebo že se tím jen inspiroval. Je to už také hezkých pár let.

P.S. Solaris bylo to první, co mě napadlo, když jsem četl, že na planetě každý našel to, co najít chtěl.