Wuwejův zápisník

Dan Lyons: Na odpis

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2018-12-20 00:28:20
No jo, no, hádáte správně, že s výrokem Vašeho kolegy se ztotožnit nemůžu. Naopak bych ho používal na lidi, kteří takhle paušalizují.
Ostatně nesouhlasím ani s Lyonsem v citované pasáži. Nevidím spojitost celého odstavce s pravověrnými ajťáky a nerdy. Charakteristika mentálního nastavení lidí pracujících ve startupech je skvěle výstižná, ale pro jinou skupinu. Skupinu mladých, arogantních, sebejistých... zmrdů (terminologie dle D-FENSe).
A. P.
2018-12-19 12:31:18
Wu
2018-12-16 16:35:26
Je to bublina. I u nehmotného produktu se rozdíl v kvalitě projeví, dřív nebo později, a klienti začnou odcházet. Podívej se na bublinu českých "infopodnikatelů". Před pár lety byli všude - a kde jsou teď?
Tribun
2018-12-14 09:46:10
Není to pěkný obrázek světa, a to je to jen recenze. Takže mě pálí třetí otázka: Je tohle nová norma? Bude tak tu už vždy a všude, že povrchnost a arogance budou sklízet úspěchy, nebo je to jen ta bublina, která dříve i později praskne?

Napadá mě, že to dost možná souvisí s nehmotnou podstatou digitálního průmyslu. Dřív, když člověk neuměl, tak nevyrobil a nebylo nic, na co by se dalo sáhnout. Dnes i když umí a vyrobí, tak stejně není nic, na co by se dalo sáhnout. Rozdíl mezi řemeslem a zmetkem ve fyzickém světě neexistuje, je jen v tom intelektuálním a nedá se poznat jen smysly, ale musí se intelektuálně odpracovat. A na to jsme si ještě nezvykli.