Wuwejův zápisník

Fedora 24

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2016-09-29 22:28:18
Užitečný reflex :).

Greybird jsem zkusil, nevyhovuje mi na něm tmavá barva panelů.

Ale za ten dconf write vřelé díky!
To jsem opravdu potřeboval, konečně dialog funguje lidsky. Hned si to musím připsat do svého instalačního "skriptu".
Marek S.
2016-09-27 12:17:01
Inu, hloupostí je už na internetu dost, radši šířím informace, které jsou aspoň trochu ověřené :-) Kromě toho nás ve škole pořád učí důkladně citovat, asi se z toho po čase stane reflex.

Co se týče toho řazení složek, v Gnome jde nastavit přes správce souborů Nautilus, který nejspíš nemáme neinstalovaný, ale téhož se dá dosáhnout i přes DConf příkazem:
dconf write /org/gtk/settings/file-chooser/sort-directories-first true
…anebo stejný klíč naklikat v DConf Editoru.

Před dvěma nebo třemi lety jsem se zbavoval počítače koupeného asi v roce 2002, a na něm bylo Gnome 3 nepoužitelné, zato XFCE ho ještě jakž takž drželo při životě, takže mám pochopení. I v tom je kouzlo Linuxu, že takovou nekromancii umožňuje, že ano :-)
Wu
2016-09-27 08:42:29
Klobouk dolů před takovou poctivostí při radění, ještě nainstalovat a přezkoušet, předtím než to napíšete - máte můj respekt.
Ano, s nastavením rámečku jsem chvíli laboroval, než jsem pohcopil, že ho úplně ignoruje. A přitom v Fedoře 22 to fungovalo. No nic :).

Z GTK3 je v programech co používám asi jenom dialog na otevírání soboru a ten to kreslí celkem slušně (ten mě ovšem vytáčí tím, jak netřídí adresáře nahoru, to je příšernost).
Greybird neznám, zkusím, děkuju za tip.

Gnome 3 jsem zkoušel ze začátku, ve Fedoře 15 (http://blog.wuwej.net/2011/09/03/upgrade-fedory-ze-14-na-15-gnome-shell.html, http://blog.wuwej.net/2011/09/24/prizpusobeni-gnome-shellu.html), snad bych si i zvykl, ale bylo to ukrutně pomalé. S tím hw jste to odhadl. Sám jsem teď trochu v šoku, že už je tomu 11 let: http://blog.wuwej.net/2005/11/05/nove-zelezo-2005.html :).
Pravda, za tu dobu jsem vyměnil asi pětkrát disk(y), dvakrát zdroj, jednou grafiku a CPU jsem tam dal dvoujádrový, ale pořád je to stařeček.
(A po pravdě při jednoduchosti a efektivnosti XFCE už mě experimenty s jinou filozofií ovládání nelákají...)
Marek S.
2016-09-26 17:31:55
Už jsem vám chtěl radit, jak se dá v XFCE kliknout přesně na okraj oznamovací oblasti a otevřít nastavení, kde je pro rámeček přepínač. Nainstaloval jsem si po letech zase XFCE, abych to sám zkusil, a vida, k mému překvapení Adwaita rámeček kreslí, ať už je přepínač zapnutý nebo vypnutý, i když pokaždé vypadá trochu jinak. Jste myslím o krok napřed :-)

Clearlooks je klasika, ale nevím, jak dnes zvládá podporovat GTK3. Docela pěkný a moderní, aktivně vylepšovaný motiv vzhledu je Greybird, pokud neznáte. V repozitáři Fedory jsou balíčky pro GTK2, GTK3 i správce oken a oznamovací bubliny XFCE. Všechny najednou se dají nainstalovat příkazem sudo dnf install greybird-\*-theme

Kromě toho ? za zkoušku dnes stojí taky Gnome 3, v posledních několika verzích už je to dost příjemné prostředí. Pokud ovšem máte počítač, který zvládá nanejvýš 32bitový systém, asi by to bylo zbytečné trápení :-)