Wuwejův zápisník

Jan Bílý: Co se stalo s Popelkou po svatbě

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2015-03-02 23:30:26
On kdyby si to nevědomé uvědomoval, nejspíš by ples nedělal, ale kdo z nás je tak pokročilý, aby znal své skryté stránky...
fialka
2015-03-02 20:09:39
Princ, který uspořádá ples pro obyčejný plebs a posléze žasne, že mu tam nepřišla žádná princezna, si zaslouží být v příštím životě žabákem na Sibiři... :-)
Wu
2015-03-01 00:02:48
jm: no když už ses pustil i do tipování...
Tak v tomhle případě měl nakonec jasno princ; jasno v tom, že Popelka prostě není princezna.

fialka: konstelační pohled posouvá všechno do netušených souvislostí
fialka
2015-02-27 20:23:32
jm: Detektivka? Ani ne. Copak všechno, kde se objeví nějaká ta mrtvola, musí být nutně detektivka? :-) Další spoiler je u mě - http://listyticha.blog.cz/1502/jeste-trosku-popelky-a-popela
(Ovšemže jsem nemyslela "trosku" Popelky, ale "trošku". No nemyslela jsem...)

ke konstelacím: Mě to překvapilo, a velmi nemile, protože to posune tuto pohádku do jiné roviny. Ale nechci se Bílého nějak dotknout, to je prostě moje osobní averze vůči hraní rolí jako v divadle. To bych se já jako Popelka ptala, zda moje věčné uklízení nepramení z úklidu "po činu", ploužila bych se po cimře a mumlala "Pryč, prokletá skvrno," dokud by mě nevyhodili za dveře, že jim to kazím. (Ječela bych pak, že jsem Popelka a domáhala se svého prince. Klidně i toho jarmikova, lepší chytrej než překonstelovanej.)
jm
2015-02-26 13:36:40
To je tajnůstkaření porád - dyk to není detektivka... doufám!

Můžu tedy hádat. Když to vezmu ze života, tak je hodně popelek, ale málo svateb s princi. Popelka, která dotáhne projekt Princ až ke svatební party na zámku, tak musí být žena, která má jasno, co chce a co nechce. Z hlediska prince tedy je potřeba počítat s tím, choť bude mít velice jasno i nadále :-)
Wu
2015-02-25 23:21:51
jm: přece nevyzradím pointu jedné z klíčových konstelací, ne? ;)

fialka: převeliká moudrost :)
fialka
2015-02-25 21:02:50
No, ona je to především veliká lidová moudrost, že pohádky zpravidla končí svatbou a dál nepokračují. Proto v dřívějších dobách lidé lépe spali a nepotřebovali pak konstelovat. ;-)

Nevím, co odpoví Wu, takže zbytek odpovědi i se spoilerem si zatím nechám pro sebe...
jm
2015-02-25 14:33:14
Ale co se teda stalo s tou Popelkou po svatbě? :-)