Wuwejův zápisník

Freemind a Freeplane - myšlenkové mapy

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2019-09-03 23:18:46
Tedy, přijít po pěti letech odpovědět na komentář, tomu říkám frajeřina :).

Jinak já to ještě nezkusil, protože pro mé potřeby freeplane zcela dostačuje.
petr
2019-09-03 14:04:35
Wu
2014-12-15 23:37:05
Hm, tak po tomto příspěvku mi nezbývá než to stáhnout a vyzkoušet!
Díky za tip.
Podle textů na webu to vypadá, že primárním účelem je správa vědecké literatury, citací apod. Je to tak?
petr.holy.nj@gmail.com
2014-12-12 09:05:40
bb
2012-04-14 01:19:37
Wu
2012-04-14 00:21:58
Ne, já už veškeré hádání s Tebou vzdal, Ty jsi pro mapování ztracený případ :D
bb
2012-04-12 01:47:29
Wu
2012-04-12 01:14:02
A jéje, antimapovač je zase zpátky :D
No ale aspoň vidíš, že mapy sice nejsou pro Tebe, ale my všichni ostatní je s úspěchem a rádi používáme! :)
bb
2012-04-11 16:25:25
hihi,.... že ses těšil až zas přindu držkovat :-)))))))))))
No, a to si piš!
Výborně! Alespoň se hned za tepla mohu podělit o příhodu z předminulého týdne ... Už jsem když se mi dála, jsem se začala strašně těšit, až Ti jí napíšu! :-P
Mám jednu svojí velmi oblíbenou a dobře vypracovanou besedu pro děcka ... něco na téma pohádky... hodně akční a hravá věc ... Kdysi před X lety jsem trochu okoukla tu kostru a na tom si to nějak sama vystavěla. Je to jedna z nejoblíbenějších besed, jak pro mě, tak pro děcka a pančelky... Dělám jí asi 10 let.. snad milionkrát...Myslím, že kdybys mě vzbudil z hlubokého spánku, bez problému jsem schopná v tom příběhu dokonale navázat.
Nu.... a teď kolegyňka, která se přesunula do jiného hnizda, přišla s prosbou, že by jí ráda taky používala .... Trochu to znala, materiál, "kulisy a garderóbu" jsem jí zatím půjčila .....
No, a teď jsme si sedly u zmrzky :-) a já s ní začala podrobně projíždět scénář toho příběhu ....... A ona vzala tužku .............. HEH............ a háááádej, co následovalo ..........
Ona, ta děfčica neščasná, si na tenhle příběh začala radostně a s přehledem kreslit MYŠLENKOVOU MAPŮŮŮŮŮŮ .........
No, dobře jí tak! Funguje jí to a byla spokojená!!
Ale nejvtipnější a nejpointovatější pointa je to.... že já na ní koukala jak vrána, jak husa do flašky... a když jsem se pak dívala do té mapy, absolutně jsem nechápala jak tohle hejno koleček a čárek může souviset s tou věcí, kterou mám kudrnatou, barevnou, střapatou a košatou ve své hlavě.... případně po hromádkách malých vožužlaných papírků /když už tedy poznámky :-))/
No, fakt jsem ten příběh nepoznala!
A hrozně mě to pobavilo a říkala jsem si, že Ti to musím napsat! :-))
Je to smutné :-) Ale mentální mapování fakt pro mě není!!!.... ó jak by to bylo hezké, mít ty věci aspoň jednou, aspoň někde pěkně sečtverečkovaný, sčárečkovaný a zbublinkovaný do šiku :-)))))))))))))
Wu
2012-03-29 01:45:55
Tribun: je to nástroj a metoda, ke které mě dohnaly okolnosti. Ale dnes už si bez ní řešení složitějších problémů/projektů, ať už soukromých, nebo pracovních, představit nedovedu. Použití třeba najdeš - až si k nějaké věci začneš dělat poznámky, odrážkový seznam už bude mít tři úrovně a zjistíš, že bys půlku řádků chtěl přeřadit jinam, je to dobrý kandidát pro freemind.

kryska: počáteční brainstorming, přesně. Když začínám nějaký problém rozsekávat na menší části, je to nepostradatelná věc. Sypu do toho všechno, věci co vím, požadavky, věci co potřebuju zjistit, nástin jednotlivých kroků, odhady kolik to zabere času. Přitom to průběžně přehazuju, vytvářím a ruším uzly, přehazuju zleva doprava, až je z toho řádně prohnětený polotovar :).
K offtopicu - jo, to znám. Teď jsem doma tak trochu kutil. Šrouboval. A šrouboval. Několik hodin. Večer jsem měl ruce jako orangutan :)
kryska
2012-03-28 22:51:07
Tribun
2012-03-28 12:14:03
Skoro ti tu organizovanost a cílevědomost závidím. Já pro takovou věc nemám použití ani omylem.