Wuwejův zápisník

Je zaostalé jen LG, nebo to platí o všech DVD rekordérech?

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2010-03-25 00:20:21
Heh, ano, je to opravdu pěkný kousek a máš šanci na vítězství [úsměv]. Ale protože podobných komentářů mám ještě málo, budu se mu věnovat.
Zbytečné věci chci skladovat, protože nevím za kolik let se na ně podívám, nevím na jakém zařízení to bude a nevím, kolikrát mi mezi tím odejde disk. Abych si byl jistý, zálohoval bych ho ještě na další, a to už se výhody začínají ztrácet.
Ale abychom si rozuměli, pálím jen to, co chci vidět vícekrát, nebo kde očekávám koukání "za dlouho". Díla menšího významu skladuju jen na disku v DVD rekordéru, kouknu a smažu.
To kupování originálek zní, jako by se snad dalo koupit cokoliv, co jde v televizi [úsměv].
jm
2010-03-23 19:02:22
Tímto se hlásím do (nevyhlášené) soutěže o nejméně přínosný komentář:

To máš z toho, že chceš skladovat zbytečné věci. Kdyby sis radši koupil dvb-t krabičku s hard-diskem, co se tam přikupuje SATA HD, jaký chceš, tak to je levnější a na provoz snadné. Nahraju si z TV jedním klikem na ten program (eps?), kouknu a smažu.

Když si (sebeklamně) myslím, že něco musím vidět víckrát, koupím si originálku.

S chytroprdským pozdravem "za komentáře ještě horší!"
Wu
2010-03-21 21:53:31
Takže Panasonic taky nebrat. Sice vždycky kupuju grafickou kartu s TV-out, ale ne vždycky se mi chce natahovat kabel. Navíc překáží. Sice by se teoreticky dalo vést ho za knihovnou, ale prakticky s ní nikdo nehne.
Winter
2010-03-20 10:54:00
Wu
2010-03-19 23:21:14
mv: člověk si zvykne na všechno, ale to slévání dohromady mě fakt štve. Mám tam i nějaké půlhodinové epizody seriálu. Při LP to bude na mrtvici - osmkrát spouštět kopírování.
Příště budu přehrávač vybírat pečlivěji (a vezmu v úvahu i to "geniální" HDMI).
mv
2010-03-18 08:50:18
Wu
2010-03-17 11:22:54
Tomáš Pecina: já ho mám kvůli naprogramování a nahrávání pořadů z televize v době, kdy se dívat nemůžu a kdy neběží počítač. V počítači navíc nemám kartu s TV tunerem a asi ani mít nechci, i tak u něj vysedávám víc než je zdrávo [úsměv].

hurri: jo, to by asi bylo nejsnazší. Ale zase mě překvapuje, jak rychle ten DVD rekordér nahrané filmy edituje, odmazává kousky apod. Asi si jen označuje nějaké oblasti jako smazané, protože během vteřiny by určitě neudělal kopii celého filmu.

Tribun: jo, to máš pravdu, je to na tom vidět ("bába s nůší"), ovládání je celkem intuitivní a žádné složité nastavování se mi najít nepovedlo.
Tribun
2010-03-17 08:11:52
Já bych řekl, že většina těchto firem se snaží (otázka je, jak úspěšně) vytvořit takový přistroj, který bude schopna ovládat i "bába z nůší". Výsledkem je pak cosi, co naprostý laik stejně nechápe a člověk v problematice orientovaný si rve vlasy. Používat PC asi je možné řešení, ale že bych musel mít ten krám i doma, to si radši koupím levné jednoúčelové zařízení za pár stovek, které buď dělá, to co má, nebo nedělá, ale prostor pro frustraci z neúspěšného pátrání po tom, jak nastavit to, či ono, nedává.
hurri
2010-03-17 07:31:39
Tomáš Pecina
2010-03-17 01:30:38
V tomhle vám nepomohu: tyto věci řeším v linuxu obvykle z příkazového řádku, DVD recorder pokládám za naprosto nadbytečný kus hardwaru.