Wuwejův zápisník

Petr Dvořáček: Moderní architektura

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2011-11-18 00:16:44
Mrkni, stojí za přečtení.

(Odkaz na komerční web jsem odmazal - nejsem link farma.)
Krenda
2011-11-17 14:02:55
Wu
2009-04-02 23:13:21
A to mě těší, že můj vkus amatéra prošel zkouškou [mrk].

Ta kniha vypadá zajímavě, až vyčerpám zásoby publikací o architektuře, které ještě mám různě po bytě, zkusím se po ní podívat.
lojzo
2009-04-02 08:48:07
Podľa vybraných ukážok usudzujem, že máš dobrý vkus! (Samozrejme v duchu poučky, že vkus, tak ako názor, môže byť dvojaký - zlý a môj.)

Čo sa týka tvrdenia o dodržovaní pravidiel, ono to v zásade funguje aj dnes, tie slohové, resp. štýlové škatuľky. Len v inom časovom merítku, svet sa strašne zrýchlil. Zatiaľ čo doby trvania románskeho slohu, gotiky, renesancie a snáď aj baroka sa rátali na storočia; rokoko, empír, klasicizmus a secesia na desaťročia, v dvadsiatom storočí je tých -izmov toľko, že každému z nich patrí len pár rokov či mesiacov - a dnes už možno len warholovských pätnásť minút. A keďže mnohé z tých štýlov (z ktorých hádam každý má svoje východiská a vývojovú logiku) koexistujú súčasne, výsledný dojem je "všetko je možné" a zdiaľky to vyzerá ako totálny chaos.
Doporučujem knižku "-izmy - ako rozumieť architektúre" (http://www.martinus.sk/?uItem=29685), tam je tých štýlov uvedených niekoľkokrát viac než som tušil že existuje.