Wuwejův zápisník

Recyčlánky květen 2006

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2007-06-13 21:22:27
zcr: paráda, budu si to pamatovat. Nic lepšího než místní průvodce není :).
zcr
2007-06-13 07:35:51
Wu, kdyby ses náhodou na tu Zelenou horu chystal, dej případně vědět... jsem poněkud místní ;)
Wu
2007-06-08 10:18:10
Sargo: sakra, když se na to podívám takhle, tak bych zase klidně rozhodoval, co je pro někoho - minimálně pro dítě - dobré :).
Hm. Takže jako obvykle je to někde mezi. Podle situace :).
Sargo
2007-06-08 01:09:52
A to já zase jo :-)
Ale my matky máme deformovanou realitu :-D
No, ale to jsem vlastně neváhala už před tím. Někdy člověk z odstupu vidí lépe, co je pro koho dobré, než člověk sám. A není vůbec špatné mít někoho, kdo i mě to dokáže říct tak, abych to já dokázala přijmout. ;-)
Problém samozřejmě je, že se tak snadno ukazuje prstíkem v banálních každodenních maličkostech, ale velice rychle se narazí na hranice toho, kde je ještě případný zásah legitimní.
Wu
2007-06-07 21:12:31
jm: jo, taky bych si asi netroufl někomu rozhodovat, co je pro něj dobré a co ne...
jm
2007-06-05 13:21:16
Určitě odpočinek. Nekladu až takové etické nároky, že bych žádal po každém aby jenom makal a spal:-)

Odpočinek=legitimní zahálka:-) Jestli před spaním čučim na bednu s TV, s videem, se hrou nebo s blogem, tam už si netroufam něco vyvyšovat nad jiné. Rozhodně ve stavu, kdy se dopotácim v půl devátý domů toho už moc nenakonverzuju ani nevymyslim.

Špatná deformace reality - u dospělých - je jenom špatná kvalita zboží, to je pro mě čistě věc spotřebitelské náročnosti. Jinak realitu deformuje dle mého každé médium; kdo chce zažít něco naplno, musí si tam dojít osobně...

Někdo čte noviny zdarma v metru, někdo pije limošku z Lídla někdo kouká na bednu - tuhle volbu kupovat levnou nekvalitu si netroufnu nikomu brát.
Wu
2007-06-04 22:47:41
jm: Jo, dospělý dokáže vliv televize posoudit a třeba se mu bránit. Jak to myslíš tím, že u pracovitých lidí nelze večer u bedny nazvat zahálkou? Je odpočinkem?
Já jako největší škodlivost vidím deformaci reality (jak to popisuje Jerry Mander).
jm
2007-06-04 21:09:24
Zaujalo mě to o televizi, tak se k tomu vyjádřím. (Ostatně články o TV a samoobsluhách mají vždycky nejvíc komentářů, protože tomu rozumí každej). Četl jsem si tu studii; měl bych trochu výhrady k tomu stylu, je to takový trošku holčičí psaní, jak je to bez té bedny hezké povídat si s mangelem:-).

Ale zaujal mě profil beztelevizní osoby, že jí je 31,4 let. Musím říct, že když mi bylo 31,4 let, tak jsme taky TV neměli. Jedinou skutečnou škodlivost TV vidím v tom, že je to ztělesněná zahálka. U dospělých tu nemorálnost bedny tedy nevidím tak krutě, důležitější je, jestli jsou celkově líní nebo pracovití. Pokud jsou pracovití, tak večer u bedny nelze tak docela nazvat zahálkou.

Jediný opravdu zajímavý mi přijde vliv na výchovu dětí. Na to tam bohužel moc odpověď není.

V této věci bych se hodně orientoval dle svého dobrého kamaráda, kteří jsou velice uvědomělí pár: on novinář ona psycholožka, praktikující katolíci. Mají tři děti a po pár letech TV koupili a řízeně ji nasazují. Takže děvčata mají nějaké určené pořady myslím někdy ráno a pak rituální večerníček.

Uvidím jak my; dle sílícího vrčení mangelky, když to pouštím, tak tuším, že nadchází další doba beztelevizní... Ostatně to myslím není špatný způsob: dva roky bez, tři roky s atd.