Wuwejův zápisník

Jaký si dnes vybrat firewall?

Čtěte od konce stránky, nejnovější komentář je jako první.
Podívejte se také na pravidla pro komentáře.
V textu komentáře můžete použít formátovací znaky * (tučné písmo) a _ (kurziva). Uzavřete jimi text zleva a zprava, naformátuje se automaticky.
Můžete také vkládat Emoji.
Pro odběr komentářů k tomuto článku jako RSS použijte tento odkaz.

(požadováno)
(jen osobní / nekomerční)
(ochrana proti spamu)

Zaškrtnutí způsobí, že budete mít předvyplněné údaje (nick, mail, ...) ve formulářích. Řešení je založeno na cookies, zaškrtnutím souhlasíte s jejich použitím. Souhlas můžete kdykoliv odvolat kliknutím zde.
Wu
2008-10-27 22:14:03
O češtině nevím, ale trocha práce se slovníkem není vysoká cena [úsměv].
Sandbox, ano, vynikající věc.
asdccc
2008-10-27 17:18:46
Wu
2008-10-26 20:46:18
Ano, jistě, budeš-li trvat na striktní definici firewallu, mluvíš o něčem jiném než já (a než "firewall challenge"). A v tomto duchu máš pravdu, pak je slovo "firewall" v názvu stránky použité nesprávně.

Jenže jsou tu další okolnosti: většina personal firewallů dodatečné bezpečnostní funkce má, většina jejich uživatelů pod slovem firewall rozumí celý bezpečnostní balík a tudíž většině uživatelům bude článek k užitku. Stejně se na to dívá i "firewall challenge".

A když se mrknu na názvy testovaných produktů, spousta jich má slovo firewall v názvu, takže vlastně ani sami jejich tvůrci neví, co vyrábějí, že? Purismus je skvělá věc [úsměv].
jerevánek
2008-10-26 20:13:59
V článku uvádím, že slovem "firewall" se rozumí bezpečnostní balík, ne jenom firewall jako síťový prvek (tj. kontrola příchozích a odchozích spojení).

Toto je poněkud zvláštní formulace. Firewal je celkem jasně daná aplikace,"bezpečnostní balík"není firewal ani náhodou. Dále,nastavení balíku na nejvyšší možné zabezpečení opravdu ale opravdu nic nevypovídá o síťové bezpečnosti a povolenych či zakázaných spojeních.
Přeji pěkný večer.
Wu
2008-10-26 19:27:47
jerevánek: nezlobím se [úsměv].

V článku uvádím, že slovem "firewall" se rozumí bezpečnostní balík, ne jenom firewall jako síťový prvek (tj. kontrola příchozích a odchozích spojení).
Test je na tom samozřejmě postavený - takže v tomto směru je seriózní. Testuje bezpečnostní balíky.

A co se týče nastavení, i to test uvádí - balík je nastavený na nejvyšší možné zabezpečení (t.j. celkovou, předdefinovanou úroveň - což je také maximum, které je schopen běžný uživatel nastavit).

Takže naopak, test je VELMI vypovídající...
jerevánek
2008-10-26 19:15:42
Nezlob se, ale to je opět test k ničemu,firewal je v první řade určen k detekci přichozich a odchozích spojení.Pokud má i jiné funkce,tak je seriozni test nezahrnuje do hodnocení. Další a ZÁKLADNÍ věc pro hodnocení, je NASTAVENÍ firewalu. A o tom tento test nevypovídá nic.