Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2017

30.01.2018 20:38, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si uvědomil, jak se všechny duchovní, psychologické a seberozvojové knihy točí kolem stejných témat a zkusil si je abstrahovat do článku Principy duchovního růstu.

Zveřejnil jsem další dva díly seriálu o stavbě domácího serveru HP Proliant Gen8 – o rozdělení disku a sestavení diskového pole a o doručování informačních mailů.

Také se povedly dva fotočlánky od čtenářky B. – Roztančená platanová víla a série fotek o vítězství přírody nad člověkem.

Po letech jsem se vrátil k Lobsangu Rampovi a jeho Třetímu oku, je to milé čtení – i když s realitou nemá mnoho společného. O bádání a ověřování je další kniha v pořadí, studie Viktora Pavla Lobsang Rampa – láma nebo podvodník?

A když už jsme u těch bájí a pověstí, přečetl jsem si výbor a převyprávění Legend a pověstí z Čech a Moravy Felixe Krumlowského (Jan Bauer). Hlavně tedy kvůli dovětkům za každou bájí, kde je zasazuje do kontextu, vysvětluje nebo uvádí na pravou míru.

Z beletrie jsem četl akční fantasy Miroslava Žambocha Ve službách klanu. Patří k jeho nejoriginálnějším a nejlepším. Nepravděpodobná pouť Harolda Frye od Rachel Joyceové je sice jiný žánr, ale kniha stejně skvělá. Pěší pouť jako cesta ke smíření...

Z poezie to byli Řezbáři stínů, série sborníků, odkud pokaždé načerpám spoustu tipů. Třeba na Rostislava Opršala se sbírkou Malá noční kasace.

A vlastní tvorba? Epigram o zlomené sekeře, zimní fotohaiku a jiné básně a dvě fotobásně o přírodě a duši (ty doporučuji zejména)

Uprostřed polí
Vítr rozráží
Hrdina samoten
Stojí tam na stráži

Osamělý hrdina
(24. 1. 2016)

12345
1517341080000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online