Wuwejův zápisník

Logo Unilever

27.11.2016 23:17, Wu | výzkumy | média | komentáře -

Že se při čištění zubů rozhlížím a objevuji věci, kterých jsem si nevšiml, jsem už zmínil v článku Piktogramy na zubní pastě. Tentokrát jsem na tubě objevil jen jeden obrázek – ale jaký!

Zubní pasta Unilever 1

Z dálky vypadal jako obyčejné U, ale protože bylo nějak nepravidelné, podíval jsem se zblízka a nestačil se divit.

Zubní pasta Unilever 2

To písmeno je složené z hromady obrázků.

Zubní pasta Unilever 3

Pochopitelně jsem si musel na internetu hned najít vysvětlení. Korporace Unilever, o jejíž výrobky tu jde, má na svých stránkách interaktivní aplikaci, kde si můžete jednotlivé symboly a jejich význam proklikat.

Celé logo je vyjádřením snahy o udržitelný rozvoj, ke kterému se společnost přihlásila v roce 2010. Cit. z Wikipedie:

V listopadu 2010 byl představen Unilever Sustainable Living Plan [12] (Unilever Plán Udržitelného Rozvoje), který si klade za cíl pomoci více jak jedné miliardě lidí zlepšit jejich zdraví, hygienické podmínky a životní úroveň, využívat 100 % zemědělských surovin z udržitelných zdrojů a zmírnit dopad na životní prostředí do roku 2020 o celou polovinu.

Vždycky mě potěší, když nadnárodní korporace drží svůj hlavní cíl – vydělávat – na uzdě společenskou zodpovědností. Svět má naději.
A Unilever na to má prostředky, vlastní a vyrábí víc značek, než bych čekal – Knorr, Flora, Hera, Rama, Perla, Lipton, Hellmann's, Cif, Domestos, Dove, Signal, Axe, Rexona, Algida, Míša, Magnum, Carte D'Or, Savo, Biolit, Diffusil. (podle Wikipedie, tamtéž)

Zpátky k logu. Ikon je 25 a každá reprezentuje nějakou oblast, v níž o rozvoj pečují. Slunce, ruka, květina, včela, DNA, palma, mísa s jídlem, pták, ryba, čaj, srdce atd. Například vlna s kapkami – vlna symbolizuje čistotu, čerstvost a sílu, kapky odkazují na čirou vodu a čistotu.

Logo rozhodně vybočuje ze všeho, co běžně známe, určitě ho žádný zákazník nebude schopen reprodukovat – ale proč by to dělal? Stačí, že si ho zapamatuje.
A o tom, že ho nezapomene, není pochyb. Navíc, základní tvar – velké U - zůstal. Dobrá prace...

12345
1480285020000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online