Wuwejův zápisník

Dvanáctero nejhorších knih

12.02.2014 00:01, Wu | knihy | komentáře -

Pořád nějaké nejvlivnější, nejoblíbenější nebo nejlepší knihy – kdo je na takové žebříčky ještě zvědavý? Zhýčkaný čtenář potřebuje pořádný impuls!

A proto jsem pro vás připravil okomentovaný výběr těch nejhorších knih, které jsem za dobu existence blogu přečetl a o kterých jsem tu psal. Můžete jej využít pro masochistické sebetrýznění, případně jako inspirativní dárek pro své oblíbené nepřátele.

Samozřejmě je to hodnocení navýsost subjektivní a předpojaté – jsou nejhorší z mého pohledu a o jejich skutečné kvalitě to moc nevypovídá. Rozdělil jsem je do dvou skupin. Jedna by možná byla přijatelná, ale ničí ji nesnesitelný styl. Ta druhá je napsaná čitelně, zato obsah pokulhává. A pak jsou tu rekordmani, kteří excelují v obou skupinách.

Strašlivý obsah

Paul Virilo:Informatická bomba – pro nečitelné těkavé blábolení, které může, ale také nemusí ukrývat hluboké filozofické myšlenky. Filozof, který se neumí vyjádřit tak, aby mu bylo rozumět, by se možná neměl vyjadřovat vůbec.

O ženách od Arthura Schopenhauera společně se Šlem manifestem Valerie Solanas pro svůj hloupý, slepý a nenávistný obsah.

Od Ježíše k televizní stávce Jana Bauera trpí především podivným nápadem dívat se jen na první rok každého století. Nasekaná historie – k čemu je to dobré?

Budoucnost lidského společenství Jiřího Stehlíka vypadala tak skvěle, tolik se rozpovídává o podkladech, východiscích a předchůdcích saturostacionárního systému, že jaksi zapomněla to podstatné. SSS podrobně popsat.

30 vteřin na vědu kvůli představě, že na vysvětlení základních vědeckých myšlenek stačí půl minuty. Nestačí.

Strašidelný styl

David Gruber v knize Proč ženy muže nechápou sice občas zjednodušuje příliš, ale to vcelku nevadí. Zato ta neutuchající sebechvála a sebepropagace...

Temné záblesky Martina Moudrého používají tak nesourodá slova a mají tak primitivní styl, že jsou pro mě nečitelné.

Nic není nemožné Toma Butlera Bowdona by mohla být dobrá – nebýt tragického překladu.

Tisíc dnů v Toskánsku Marleny de Blasi přesvědčivě dokazuje, že napsat knihu nemůže každý. Slova co k sobě nepasují, kuchařka smíchaná se slovníkem a popisem rustikálního života je čtení příliš obtížné.

Obojí čili Armageddon

Šokující pravda o vodě Paula C. Bragga a Patricie Braggové šokuje kolovrátkovým opakováním tvrzení bez důkazů, povrchními analogiemi a ignorováním ověřených fyziologických procesů.

Mnich, který prodal své Ferrari Robina S. Sharmy, směs nesourodých rad, plytký příběh a styl, sloužící jen jako odbytá poleva k příručce osobního rozvoje.

12345
1392159660000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online