Wuwejův zápisník

Recyčlánky květen 2011

01.06.2012 23:38, Wu | recyčlánky | komentáře -

Začátkem loňského května jsem se pustil do velkého úklidu, bylo to opět velmi povznášející - vyklizený prostor dělá duši dobře. Naopak neustálé boje s počítačem duši dobře nedělají; nejdřív jsem se z Firefoxu 4 snažil udělat normální browser a povypínat všechny změny, zobrazit poschovávaná menu; následně jsem přemlouval Fedoru, aby příkaz locate zaindexoval i síťový disk. Tehdy to fungovalo, mezitím jsem ale Fedoru přeinstaloval na novější verzi a je to zase pryč. Nevadí, stejně budu zase přeinstalovávat...

Do čtečky jsem po jednom nacpal všechny RSS feedy s odpověďmi na dotazy do knihovny - a teď je zase budu pomalu odebírat, protože mám informací víc, než zvládám třídit, a tyhle jsou postradatelné.

Kniha Rétorika v zaměstnání od Karin Hertzer se hodit může, ale doporučil bych spíše jiné, je příliš strohá. Zato Architektura štěstí od Alaina de Bottona je skvostné čtení - vynikající esej o vlivu architektury na lidské smýšlení a pocity. Stručná encyklopedie Daniela Lernera Skotská whisky je pro začátečníka tak akorát.

A můžeme přejít k literatuře oddechové - Trpké povídky Václava Koubka jsou výborné, krátké příběhy o snaze jakkoliv se protlouci, vydělat, o neustálých neúspěších a trvalém optimismu. Vlčí světy (Stenova dobrodružství 2) od Allana Colea a Chrise Bunche popisují další trampoty Stena jakožto člena císařské diverzantské jednotky Kudlanek. Vesmírné vojenské sci-fi. Holanovy verše Les bez stromů mě vůbec nezaujaly, z něj se můj oblíbený básník asi nestane.

Závěrem druhý díl Dilbertových komiksů od Scotta Adamse Přineste mi hlavu poslíčka Willyho a třetí část kreseb z roku 1996.

12345
1338586680000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online