Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2011

04.05.2012 00:11, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem vám dal tip na internetovou prezentaci Muzea zločinu, které vytváří kapitán Miloslav Jedlička. Psal jsem také o pomíjivosti nosičů informací a o pokusu, jak se s tím vypořádat - o nadaci Long Now a jejím projektu Rosetta disk.

Na češtinu jsem se podíval hned dvakrát, jednak jsem zkoumal - inspirován billboardem na pivo Bernard - jak vzniklo rčenínechat někoho ve štychu“, jednak používání slova Ohrazenice v ženském rodě.

Vydal jsem další pokračování seriálu o tom, jak nainstalovat a používat linuxovou distribuci Fedora, tentokrát o prostředí java a programech, v javě napsaných.

Žádnému psavci neuškodí přečíst si jak psát, a první díl Kurzu tvůrčího psaní od Evy Musilové je výborný návod. Babautova Síla jednoduchosti je také návod - jak svůj život zjednodušit a vnést tak do něj klid a uspokojení. Člověk by se pak mohl dostat i k zamyšlením o životě a důležitých věcech v něm, tak jako to dělá Robert Fulghum v knize Možná, možná ne. Z úplně jiného soudku je Lumleyho Nekroskop 2 - Vampýři, popisující další boj proti ztělesněnému a nesmírně odolnému zlu.

Na konec si dáme trochu poezie, byť se mi moc nelíbila - Nesmír Karla Šiktance se s Adamem a Evou srovnávat nedá.

A pár obrázků z archivu - druhá část série Tužka 1996.

12345
1336083060000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online