Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2006

01.02.2007 20:47, Wu | recyčlánky | komentáře -

Mám čím dál tím nabitější dny, kolikrát si v pátek už nevzpomínám, co bylo v pondělí, takže to co bylo před rokem, jako by nebylo. Ještě že tu mám archiv a mohu si paměť osvěžit.

Leden byl ve znamení pátrání - pátral jsem, proč gólman góly nedává, ale dostává, jak se vyslovuje zápis anglické výslovnosti, proč mi nefunguje hra Settlers IV a jak ji k tomu přinutit a také jak se v příkazové řádce pod windows dostat k aktuálnímu datu a využít ho při zálohování.

Čeština, s tou jsem se vyřádil - rychlé zamyšlení nad používáním slova "určitě" namísto "ano" ("Tak určitě, nebo ano?"), rozčilení nad slovem vymazlit (Slovo vymazlené do extrému) a jeho následná adopce ("Slovo vymazlené do extrému podruhé").

Přečetl jsem toho také dost, vybírám rozhodně Nezvalovy Básně noci a Greenův Elegantní vesmír vysvětlující elegantně teorii strun. Benjamin Kuras by napsal zábavně i daňové přiznání, natož knihu o erotice Ciao sexu, také jsem si konečně přečetl klasiku Zločin a trest a završil to zatím posledním, ačkoliv předposledním dílem Harryho Pottera.

Na závěr jako obvykle odlehčení ve formě obrázků - Lavondyss a jeden bezejmenný.

12345
1170359220000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online